Ten serwis wykorzystuje pliki cookies. Wszystkie zasady ich używania wraz z informacjami o sposobie wyrażania i cofania zgody na używanie cookies, opisaliśmy w Polityce Prywatności.

Akceptuję Politykę prywatności (Nie pokazuj mi więcej tego powiadomienia).

Leash Eye

data: 2019.03.09        godzina: 19:00        cena biletu: 20 zł


Koncert zespołu Leash Eye promujący wydaną w styczniu 2019 czwartą płytę Blues, Brawls & Beverages.

Wystąpią także FIASKO oraz ABERKANE

Członkowie Leash Eye nazywają swoją muzykę Hard Truckin Rock, natomiast w praktyce jest to mieszanka melodyjności hard rocka rodem z lat 70-tych oraz elementów stoner-metalu czy też southern rocka. Brzmienie zespołu to osadzona sekcja rytmiczna wzbogacona o mięsiste gitary oraz przesterowane organy Hammonda. To wszystko okraszone niebanalnym, typowo hard-rockowym wokalem daje mieszankę klasyfikującą muzykę Leash Eye w kategoriach hard rocka na miarę XXI wieku.

Skład:
Marcin BeeGees Bidziński - perkusja
Marek Marecki Kowalski - gitara basowa
Piotr Voltan Sikora - organy
Arkadiusz Opath Gruszka - gitary
Łukasz Quej Podgórski – wokal

Dyskografia:
1999 - Demo CD (5 utworów)
2006 - Promo CD (3 utwory)
2009 - V.E.N.I (Metal Mundus Records)
2010 - From Hell To Wyoming (2 utwory)
2011 - V.I.D.I (Metal Mind Productions)
2013 - Hard Truckin Rock (Metal Mind Productions)
2019 - Blues, Brawls & Beverages




wstecz   


Komentuj...